top of page

SINT-LIEVENSCOLLEGE

Wij stellen jullie graag voor aan Naoual.  Sinds enkele maanden doet zij een stage administratief werk bij Buurthuis Unik. Ze is leerling aan het

Sint-Lievenscollege en volgt de richting Kantoor en Logistiek. De stagebegeleider van Naoual is Melissa Michielsen, zij vertelde ons dat ze elk jaar op zoek gaan naar plekken waar een leerling wekelijks een halve dag administratief werk kan doen. Je hebt het niet van ons, maar volgens Melissa is Buurthuis Unik een stageplek waar er wordt ingespeeld op de mogelijkheden van Naoual en ze gevarieerd werk aangeboden krijgt. Als buurthuis kunnen we natuurlijk alleen maar blij zijn met zo’n gemotiveerde stagiaire als Naoual en we willen het partnerschap met Sint-Lievens  graag verderzetten.

 

Hieronder lees je een kort interview met Naoual en haar stagebegeleider, zo kom je te weten hoe een stage administratief werk bij Buurthuis Unik precies verloopt.

 

Waarom koos je voor Buurthuis Unik?
Naoual: Ik had al eerder vrijwilligerswerk gedaan bij Kras Zuid en daar heb ik Karen leren kennen. Ze vertelde me over Buurthuis Unik en ik vond het leuk. Ik wist dat er een stagiaire werd gezocht, en hebt het  voorgesteld op het

Sint-Lievenscollege.

 

Melissa: Normaal gezien zijn bedrijven de norm voor de administratieve stage van onze leerlingen Kantoor en Logistiek, maar door de aanhoudende

coronamaatregelen is het aanbod van bedrijven die niet aan telewerken doen flink verminderd. Naoual heeft dus, zoals ze zelf al zei, de aanzet gegeven naar Unik. Na een gesprek met Karen bleek dat Unik aan de vewachtingen van de school voldeed.

 

Gaan jullie specifiek op zoek naar stageplaatsen in de buurt?

 Melissa: Het centrum van Antwerpen is meestal wel een aanrader, omdat onze leerlingen niet al te mobiel zijn. Ze moeten vaak rekenen op hun fiets of het openbaar vervoer. Maar als leerlingen zelf een voorkeur hebben voor plekken die verder gelegen zijn, dan wordt hier over het algemeen ook op ingegaan.

 

 

 

Wat vind je van Buurthuis Unik?

Naoual: Unik is een plaats waar je je snel goed voelt. De vrijwilligers hier helpen je echt en het voelt als een tweede thuis.

 

Melissa: Door corona ben ik nog niet tot in het Buurthuis geraakt, dat is jammer. In normale omstandigheden proberen we zeker één keer per trimester langs te gaan op de stageplekken van onze leerlingen. De gesprekken verlopen nu vooral digitaal of telefonisch. Ik heb wel een positieve indruk van de stageplek van Naoual. Er wordt rekening gehouden met haar krachten en werkpunten. Karen is ook een betrokken mentor en doet een heel goede opvolging, dit is echt een meerwaarde voor een stagiair.

 

Hoe ziet jouw stage bij het buurthuis er precies uit Naoual?

Naoual: Ik doe verschillende soorten administratief werk. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om in te boeken. Er wordt ook gewerkt met andere software en het is heel fijn om dat te leren. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat kantoorwerk zo uitgebreid zou zijn, ik heb verschillende taken en dat is heel leuk. Ik ga me zeker niet vervelen!

sint-lievens2.jpg
bottom of page