top of page

Karel De Grote-hogeschool

De samenwerking tussen Karel De Grote-hogeschool en het buurthuis bestaat al langer dan vandaag. Toen de nieuwe KDG-campus Zuid werd opgebouwd is er vanuit de hogeschool & andere partners een onderzoek gedaan in de buurt. Hieruit is er een droomsessie gekomen wat de noden van de buurt beschreef en een buurthuis in de Margrave-Brederodebuurt zou een oplossing bieden. In samenwerking met vrijwilligers uit de buurt en KRAS-jeugdwerk werd een project ingediend bij de burgerbegroting wat de start voor buurthuis Unik betekende.

Zoals je merkt is het buurthuis ondertussen een bruisende ontmoetingsruimtewaar mensen uit de buurt kunnen samenkomen en door de activiteiten de diverse buurt met elkaar verbind. Toch is er veel werk en bereiken we nog niet alle bewoners van de buurt.

Het buurthuis biedt ook voor de studenten van KDG een leerkans, zo nemen wij stagiaires aan en zijn er ieder jaar studenten uit de richting sociaal-cultureel werk op zoek naar een project in het werkveld. Omdat het buurthuis nog op zoek is naar een manier om alle bewoners te betrekken kunnen wij op hen rekenen. 4 studenten deden dit jaar onderzoek in de buurt en werkten een plan uit om de bewoners tot in het buurthuis te brengen.

Jammer genoeg stond de corona-pandemie in de weg van hun project. Ze zijn dan op een andere en creatievere manier te werk moeten gaan. Hun project loopt bijna af maar gelukkig staat er een nieuwe klasgroep sociaal-cultureel werkers klaar om hun project terug op te nemen. Hopelijk kunnen zij hun project wel uitvoeren want voor hen is het een belangrijke ervaring.

foto Unik.jpg
bottom of page